Malzemeler:
6 yumurtanın sarısı
1 paket margarin
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarısını yoğuracağınız kabın içerisine alın.Elinizle yumurta sarılarını güzelce çırpın.Margarini eritin.Margarin ılınınca içine sıvıyağı katın.Karıştırdığınız yağları elinizle çırparak yavaşça yumurta sarılarına ekleyin.Hafif sert bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin.Kıvamını anlamak için elinizde yuvarlayıp ortasına bastırdığınızda ince çatlaklar oluyorsa hamurunuz olmuştur.
200 derece fırında en az 30 dakika olmak üzere pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbet için:
Su ve şekeri bir tencereye koyup ara sıra karıştırarak kaynatın.Kıvamı anlamak için kaşıkla parmağınıza bir damla şerbet koyun tırnağınızdan damlamıyorsa şerbetiniz olmuş demektir.Ocaktan alabilirsiniz.Şerbeti soğutun.Tatlılarınızı fırından çıkardıktan sonra harlı sıcaklığı gidince soğuk şerbeti tatlınıza dökün.
1 gece beklerse şerbetini güzel çekecektir.
Afiyet olsun!
Püf noktaları:Şerbetinizi kaynatırken ara sıra karıştırın bu şerbetinizin şekerlenmemesini sağlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder