6 Temmuz 2015 Pazartesi

Muzlu Magnolia Pudding


   Malzemeler:

   500 ml süt
   150 gram şeker (yaklaşık bir su bardağından bir iki parmak az)
   2 adet yumurta sarısı
   2 yemek kaşığı mısır nişastası
   2 yemek kaşığı tereyağı
   1 paket vanilya
   1 paket sıvı krema veya kremşanti
   10 adet cicibebe bisküvi (isteğe göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
   2 tane muz

 Hazırlanışı
 
    Orta boy bir tencereye sütü,şekeri,nişasta ve yumurta sarılarını koyup sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.Kaynayan pudinge 2 yemek kaşığı tereyağı(veya margarin) katın.Tereyağı eridikten sonra tencereyi ocaktan alın.Ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
 Bir paket sıvı kremayı veya kremşantiyi çırpın.Soğuttuğunuz pudinge çırptığınız kremayı,ufaladığınız bisküvileri ve küçük doğradığınız muzları ekleyin.Güzelce karıştırın.Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın ve buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin.Hazır çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
 

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder