1 Temmuz 2015 Çarşamba

Kızartma Kasesi



Malzemeler:
      Bir kilo kalın patlıcan
Yarım kilo kabak
     Yarım kilo sivri biber 
     5-6 adet iri domates 
3 diş sarımsak 
  1 yemek kaşığı sirke 
Tuz 

Yapılışı 
Patlıcanları çizgili soyup ikiye bölün.İçlerini oyup tuzlu suya koyun.İyice kurulayarak kızgın yağda kızartın .Kağıt havlunun üzerine çevirerek dizin. Kabakları soyup minik küp şeklinde doğrayıp kızartın .Aynı boyutlarda sivri biberleri de doğrayıp kızartın .Domatesleirin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın.1 yemek kaşığı kadar yağ koyup kaynamaya koyun.İçine tuzunu ve sarımsakları katıp suyunu çekene kadar harlı ateşte kaynatın . Biraz ılınınca içine sirkeyi , kızarttığınız biber ve kabağı ekleyip karıştırın . Kase şeklindeki patlıcanların içine doldurun. Arzuya göre üzerine yoğurt koyabilirsiniz .

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder